Allmän info om IPTV från Ålcom

Ålcom har levererat IPTV - digital-TV över bredband - till ålänningar sedan sommaren 2005. Med IPTV via ditt bredband slipper du både parabolantenn och göra kanalsökningar för att hitta kanalerna. Dessutom räcker det med ett enda abonnemang för samtliga dina TV-apparater. Allt finns färdigt programmerat i boxen som du pluggar i väggen. Du kan också se Ålcoms IPTV i din Smart TV.

Nästan 200 kanaler direkt genom boxen

Ålcom erbjuder ett antal olika kanalpaket för att se på IPTV. Ålcoms tre grundpaket Small, Medium och Large erbjuder något för alla; sport, barnprogram, nyheter, natur, serier, film och musik. Totalt erbjuder Ålcom nästan 200 olika kanaler. Du har möjlighet att hyra film och kan dessutom använda dig av vår Spela in (SPIN)-funktion för att spela in program du vill se senare.

Med ReTV har du möjlighet att gå tillbaka en vecka i tiden för att se på just det program du vill se. Uppdatering av ReTV biblioteket sker per automatik. Denna tjänst finns inte på alla kanaler pga upphovsrättsliga skäl.

För dig som vill ha textning på dina inspelade program finns Textpaketet som är ett gratis tilläggspaket som du beställer till ditt grundpaket. Detta paket funkar också om du vill ha text i din Mobila IPTV.

IPTV från Ålcom ger dig precis vad ditt TV-tittande behöver. Smidighet, ett stort urval av kanaler, högklassig bildkvalitet, möjlighet att hyra film utan att du flyttar dig en centimeter från soffan samt inspelningmöjlighet. Kom in till vår butik på Storagatan så berättar vi mera. 

Kom igång med IPTV

Ålcoms IPTV förutsätter en bredbandsanslutning från Ålcom eller Komin. Om du ännu inte har en så kan du givetvis skaffa den redan idag. Det du behöver göra för att kunna se på Ålcoms IPTV är att först välja vilket IPTV-grundpaket du vill använda samt införskaffa en box avsedd för IPTV. Det finns tre olika grundpaket att välja mellan, SMALL, MEDIUM och LARGE. Du kan sedan själv välja om du vill skräddarsy din upplevelse med våra tilläggspaket och tilläggskanaler som ger tillgång till sammanlagt över 200 kanaler.

Månadskostnaden är från 6,95€ (beroende på val av grundpaket) och sedan tillkommer eventuella kostnader för tilläggspaket. Månadskostnaden är den samma oberoende av hur många olika TV-apparater (IPTV-boxar eller smart-tv) man har i hushållet.

IPTV-fungerar också på mobila enheter som har operativsystem Android eller iOS. Vill du använda dig av den mobila IPTV-tjänsten så beställer du till den för 5 euro/mån (3 euro/mån för Ål inclusive kunder). Tjänsten kan beställas direkt i boxen eller via oss. Appen kan laddas ner via Google Play och App Store. Sök på Ålcom IPTV. Du får ett personligt lösen av oss på mejl eller sms och sen är det bara att logga in.

För att beställa Ålcoms IPTV tar du enklast kontakt med oss per telefon +358 (0)18 22 222, per e-post: support (a) alcom.ax eller kommer in till vår butik på Storagatan 6 (eller någon av våra återförsäljare).