eSIM

eSIM är ett digitalt SIM-kort som gör det möjligt att aktivera ett mobilabonnemang i en mobiltelefon som stöder eSIM, detta kan vara användbart om enheten endast stöder eSIM och inte längre har möjlighet att använda fysiska SIM-kort. Det finns även mobiltelefoner som använder sig av Dual-SIM, två SIM-kort används i mobiltelefonen för att ta emot samtal, där det ena SIM-kortet kan vara ett eSIM och det andra ett fysiskt SIM-kort.  

 

eSIM

Hur skaffar jag eSIM?

Du behöver ha ett Ålcom mobilabonnemang och en eSIM kompatibel mobiltelefon som kan skanna en QR-kod för att ladda ned mobilabonnemanget. Om du är osäker på om din mobiltelefon stöder eSIM, är du välkommen att ta kontakt med vår kundtjänst som kan verifiera om din mobiltelefon hanterar eSIM. För att installera eSIM, behöver du endast komma in till vår butik med din mobiltelefon, så hjälper vi dig att komma i gång.  

Jag har ett fysiskt SIM-kort idag, hur byter jag?

Om du har ett fysiskt SIM-kort i dagsläget, behöver du komma in till vår butik så att vi kan konvertera ditt SIM-kort till ett eSIM*. Efter aktiveringen av eSIM, kommer ditt fysiska SIM-kort att sluta fungera och du kan inte längre använda det i någon mobiltelefon.

Hur kan jag få eSIM till min klocka?

Tyvärr stöder vi endast eSIM till mobiltelefoner i dagsläget och inte till smarta klockor.

*Simkortsbyte kostar 7,90€