Du är här

IPTV

Starta boxen för första gången

När du startar boxen första gången måste den ladda in mjukvara för Ålcoms IPTV, den finns inte färdigt installerad i boxen.

Först ser du en svart skärm med "bollar" som kommer att fyllas med grönt/gult tills mjukvaran är installerad. Detta kan ta några minuter. När mjukvaran är installerad kommer du att se en gul skärm med Ålcoms logo. På de tre sista "bollarna" kommer boxen att söka signal till TV:n och bilden kan därför stanna upp en stund och bli svart/vit/blå beroende på modell av TV:n. Vänta någon minut tills den sista "bollen" blivit grön och IPTV startar.

Ser du en röd "boll" beror det på att boxen inte får kontakt med nätverket. Kontrollera att ditt bredband fungerar som normalt och att du har anslutit boxen i rätt port.

Om nätverket är rätt kopplat och boxen kommer igång kommer du till en inloggningsruta. Slå in användarnamn och lösenord som du tillhandahållit från Ålcom. Om du inte har dina inloggningsuppgifter, kontakta Ålcoms support.

Kan jag se text-TV på IPTV?

Text-tv finns på knappen "TEXT" längst ner till vänster på din fjärrkontroll.

Kan man se på IPTV i fler rum samtidigt?

Det går bra att se på TV i flera rum samtidigt. För att kunna se på olika kanaler samtidigt behöver du en digitalbox för varje TV och dessutom måste bandbredden, dvs hastigheten, i ditt bredband vara tillräcklig för att kunna transportera bild och ljud till flera rum. När en kanal sänds till din digitalbox behöver den en viss mängd bandbredd och denna varierar mellan kanaler och även vad som visas. Bredband Mini räcker inte till för att se på IPTV. För att se IPTV på flera TV:n samtidigt rekommenderar vi minst ett Bredband Standard-abonnemang.

Bilden blir svart/vit/gul?

Eftersom IPTV levereras genom bredbandsnätet kan det förekomma underhållsarbete eller andra störningar som påverkar IPTV-sändningen. Om bilden blir svart, vit eller gul kan du behöva starta om din box genom att slå av strömbrytaren och starta om boxen. Har du ett trådlöst nät kan du behöva kontrollera router och mottagare av signal för att säkerställa att den fungerar som den ska.

Om felet fortsätter också efter det kan du behöva kontakta Ålcoms support för att felsöka.

Hur kan jag se Mobil IPTV?

Gå in på "Butik" på din IPTV-box genom att trycka på "Menu" och gå till "Butik". Gå in på "Tilläggstjänster" och "Mobil IPTV" och köp tjänsten med din fyrsiffriga köp-kod.

Ladda ner applikationen till din enhet från Google Play eller App Store. När applikationen är nedladdad, starta applikationen och logga in med dina inloggningsuppgifter som du tillhandahållit från Ålcom.

Du kan också se IPTV på en en webläsare (Safari eller Chrome) genom att surfa till www.iptv.ax och logga in med inloggningsuppgifter som du tillhandahållit från Ålcom.

Se på IPTV utan box i din TV?

Ja det går! Då behöver du ha en TV med Android-system. Philips är en tillverkare som har detta och som vi säljer i vår butik. Då laddar du ner vår app i Play-butiken och loggar in med ditt användarnamn och lösenord för IPTV-tjänsten. Appen fungerar likvärdigt som vår mobila IPTV-tjänst. De kanaler du kan se är de som du har i ditt grundpaket eller som ingår i ett grundpaket. Tilläggspaket som t ex Viasat ser du inte på grund av upphovsrättsliga skäl, då behöver du ha en IPTV-box.

Mera information om de modeller av Philips Android-TV vi säljer hittar du här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Våra öppettider

Butiken

Vardagar: 09.30 - 17.30
Lördag: 11.00 - 14.00

Support

Vardagar: 08.30 - 17.30
Lördag: 11.00 - 14.00

Ekonomi & faktura

Vardagar: 09.00 - 16.00

Kontakta Ålcom

Växel

+358-(0)18-23 500

Support & Spärrtjänst

 +358-(0)18-22 222

Besök oss

Storagatan 6
AX-22 100 Mariehamn