Du är här

WiFi

Användarguider

Våra tips för ett bra hemmanätverk

Ett välplanerat nätverk i hemmet blir allt viktigare ju fler olika enheter och funktioner som används och påverkas av antalet familjemedlemmar. Ålcom erbjuder inte bara tjänsterna utan har också utrustningen och tillbehören du behöver för att planera ditt hemmanätverk för mobiler, tv, datorer och surfplattor. Komplettera med våra abonnemang där du även kan ta med surf utanför hemmet och till stugan helt enligt dina behov.

Trådlöst nätverk - wifi

Med ett trådlöst hemmanätverk slipper du alla sladdar. För att öka räckvidden på ett WLAN kan du använda en repeater eller accesspunkt.

 

Installationsguider för wifi-förstärkare

 

Bygga nytt

När du bygger nytt kan det vara bra att planera ditt hemmanätverk i ett tidigt skede för att få allt på rätt plats och se till att dina olika enheter fungerar så bra som möjligt på olika platser i huset. Som tomtägare på ett fiberplanerat område kan du även ansluta dig till fibernätet och därmed garantera en snabb och säkert internetförbindelse för många år framåt. Hör gärna av dig till oss om du vill ha råd över vad du ska tänka på när du bygger nytt.

 

Utrustning

Nedan har vi listat ett urval av den utrustning som vi erbjuder för ditt hemmanätverk. Kom in till oss på Storagatan 6 så hjälper vi dig att välja vilken utrustning som passar dig bäst!

Router, med en router kan du dela bredbandet via nätverkssladdar eller trådlöst. Hos oss hittar du t ex routers som fungerar lika bra hemma som på stugan eftersom den är liten till storleken och har laddningsbart batteri.

IPTV-box och trådlös mottagare. Vi säljer Arris IPTV-boxar som är enkla att installera och som du enkelt kan koppla extra lagringsutrymme till. Du behöver inte sladd till väggens uttag, eftersom du kan koppla en trådlös mottagare till boxen och en sändare till väggen.

Mobil bredbandssticka, en s.k. "dongel" kan du ta emot mobilt bredband till din dator eller router för att sedan dela den med samtliga enheter i hushållet.

 

Manual för Inteno Iopsys-enheter

Genom att gå in på 192.168.1.1 och använda inloggningsuppifter user / user kommer du åt din enhets inställningar. Genom att klicka på ? (frågetecken) så hittar du manualen för din enhet.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ålcoms öppettider

Butiken

Vardagar: 9.00 - 17.00
Lördag: 11.00 - 14.00

Support

Vardagar: 08.30 - 17.30
Lördag: 11.00 - 14.00

Ekonomi & faktura

Vardagar: 9.00 - 16.00

Avvikande öppettider

Kontakta Ålcom

Växel

+358-(0)18-23 500

Support & Spärrtjänst

 +358-(0)18-22 222

Besöksadress
Storagatan 6
AX-22 100 Mariehamn
Postbox
PB 233
AX- 22 101 Mariehamn

Fo-nummer: 0747121-9