Du är här

Information

Info

IPTV

Outdoor Channel upphör med sina sändningar och utgår därmed från utbudet 30.7. Kanalen finns i L-paketet. Ersättande kanal blir Love Nature.

Love Nature tar tittarna närmare till naturens under och skönhet, kanalen visar inspirerande historier och belyser kampen om överlevnad i en föränderlig värld. TV-kanalen erbjuder tittarna exclusivt innehåll från hela världen. Se djur I deras naturliga omgivning och besök några av världens mest imponerande landskap genom Love Natures ofiltrerade premiuminnehåll.

 

Avtalsvillkor

Teleföretagens allmänna leveransvillkor för konsumenter uppdateras och träder i kraft 1.2.2021 och ersätter de tidigare avtalsvillkoren. Uppdateringarna gäller också specialvillkoren för företag.

 

Information till följd av Coronaviruset

Information om Ålcoms drift och våra åtgärder till följd av coronaviruset.

  • Alla tjänster är i normal drift

  • Ålcoms tekniker jobbar i nuläget hemifrån

  • Vid driftstopp följer vi normala rutiner

  • Tekniker har normal tillgång till våra driftsställen och servrar

  • Vi vill påminna om att ni kan administrera era tjänster via vår kundsida kundsidan.alcom.ax

  • Ni når oss på våra normala supportkanaler 018-22 222, support@alcom.ax

Vi följer situationen och har beredskap att vidta åtgärder om det krävs. Vårt fokus är nu på att säkerställa att vi kan upprätthålla våra tjänster.

 

Ålcom Play

Har du ett nytt EU-mobilabonnemang med fri surf hos oss ingår TV-appen Ålcom Play. Appen fungerar både på IOS och Android (sök på Ålcom IPTV). Appen innehåller följande kanaler: SVT 1, SVT 2, TV 4, Yle 1, Yle 2, Yle 5 Teema, Expressen TV, Lokalkanalen och Bloomberg. Användarnamn och lösen får du av oss på sms när du tecknar ditt mobilabonnemang.


Operatör i Thailand och Schweiz stänger ner sitt 2G

Operatören Advanced Wireless Network Company Limited (THAWN) i Thailand har meddelat att de avvecklar sitt 2G-nät från och med Oktober 2019. Som kund bör du vara uppmärksam på att din telefon klarar av minst 3G om du planerar att resa till Thailand. Schweiz blir det första landet i Europa utan 2G-nät efter årskiftet 2020/2021. I och med detta har vi också en sida med operatörer vi vet att har stängt eller kommer att stänga ner sina 2G/3G nät. Du hittar den sidan här.

 

Textpaketet

För dig som vill ha text på dina inspelade program finns nu Textpaketet som är ett gratis paket som du beställer till ditt grundpaket under ikonen Butik i din IPTV-box. Detta paket fungerar också om du vill ha text i din Mobil IPTV.

 

Dyrt att surfa utanför EU

Vi vill passa på att påminna alla våra kunder om hur viktigt det är att stänga av dataroamingen på sin mobiltelefon om man befinner sig utanför EU. Surfa endast på WiFi under hela resan. Att ha på dataroamingen när du befinner dig utanför EU kan vara förknippat med väldigt dyra roamingkostnader. Thailand, Turkiet, Ryssland och USA har billigare roamingkostnader 0,15 cent/MB men vi rekommenderar ändå att du kopplar upp dig mot WiFi även i dessa länder.


 

Bättre täckning för Ålcoms 4G+ och 4G-kunder

Ålcom fortsätter sin utbyggnation av 4G+ och 4G på Åland. 4G utbyggnationen kommer att fortgå kontinuerligt men redan idag täcker Ålcom mer än 95% av Ålands befolkning med 4G+ och 4G. Vi har också påbörja tester av 5G – nästa generations mobilnät.

Se vår mastkarta för mer information: Täckningskartor

Den nya tekniken som kommer med 4G+ innebär att två eller flera frekvenser används för att öka kapaciteten i det mobila nätverket. Detta gör att du som kund upplever en fördubblad hastighet och att den högsta teoretiska hastigheten är 300 mbit/sekund.

Genom att göra en satsning på 4G+ erbjuder Ålcom fler av sina kunder att vara uppkopplade samtidigt med hög surfhastighet. Man kan likna det med en digital motorväg som får fler filer och högre hastigheter.

För att kunna nyttja de nya hastigheterna krävs att din smartphone har stöd för LTE Cat 6. Alla lite dyrare smartphones på smartphonemarknaden har i dag stöd för tekniken. Hela Apple iPhone 6S och 7-serien, LG G4 och G5, Google Nexus 6P, Samsung Galaxy S6- och S7-serien och Sony Xperia Z3+, hela Xperia Z5-serien och Xperia X har bland många andra stöd för LTE-Advanced (4G+). Om du som kund vill veta om just din telefon har stöd för 4G+ kan du besöka Prisjakt.se. Sök där efter din telefon, klicka på egenskaper och leta efter raden kallad 4G LTE. Om din telefon har Cat.6 eller senare är den kompatibel med 4G+.

Höga hastigheter är något som efterfrågas från våra kunder och vi är väldigt glada för att kunna erbjuda 4G+ på Åland. Behovet av snabba hastigheter ökar hela tiden och därför är vi den enda operatören på Åland och i Finland som inte stryper hastigheterna för kunderna.

 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ålcoms öppettider

Butiken

Vardagar: 9.00 - 17.00
Lördag: 11.00 - 14.00

Support

Vardagar: 08.30 - 17.30
Lördag: 11.00 - 14.00

Ekonomi & faktura

Vardagar: 9.00 - 16.00

Avvikande öppettider

Kontakta Ålcom

Växel

+358-(0)18-23 500

Support & Spärrtjänst

 +358-(0)18-22 222

Besök oss

Storagatan 6
AX-22 100 Mariehamn