Du är här

Information

Info

Mobil

Om du har en iPhone som klarar av iOS 15 och senare kommer du nu kunna märka av små förändringar i din telefon när du uppdaterat den till iOS 15.1 som nyligen släppts av Apple. Läs om dem nedan!

• MMS-inställningarna kommer ej längre vara synliga för dig, det går inte att se eller ändra dessa längre för dig som kund

• LTE symbolen försvinner och ersätts med 4G (LTE är 4G)

• Mobildatainställningarna matas in automatiskt

• En länk till kundsidan kommer att finnas i bokmärken i webläsaren Safari.

• I Inställningar -> Mobilnät kommer nu en rubrik att finnas som heter Operatörs tjänster. Där hittar du numret till vår kundtjänst samt en länk till kundsidan.

Information om vilka modeller som stöder iOS 15 hittar du i vår FAQ: här.

 

TV-kanaler

Från och med den 15.11.2021 kommer kanalerna History, NHK World TV och DR2 att ändra till HD. Du hittar dem på kanalplatserna 34, 76 och 251. Kanalerna V Sport+ Suomi och RT faller helt bort i SD-versioner, dessa kanaler kommer endast att finnas i HD framöver (kanalplatser 172, 261).

 

Avtalsvillkor

Teleföretagens allmänna leveransvillkor för konsumenter uppdateras och träder i kraft 1.2.2021 och ersätter de tidigare avtalsvillkoren. Uppdateringarna gäller också specialvillkoren för företag.

 

Ålcom Play

Har du ett mobilabonnemang med fri surf hos oss ingår TV-appen Ålcom Play. Appen fungerar både på IOS och Android (sök på Ålcom IPTV). Appen innehåller följande kanaler: SVT 1, SVT 2, TV 4, Yle 1, Yle 2, Yle 5 Teema, Expressen TV, Lokalkanalen och Bloomberg. Användarnamn och lösen får du av oss på sms när du tecknar ditt mobilabonnemang.


Nedsläckning av 2G/3G-nät

Operatörer runt om i världen har påbörjat nedsläckning av 2G/3G-nät. Vi ber dig kontrollera innan du reser vilka tekniker som operatörerna i landet tillhandahåller och att din telefon är kompatibel. Du hittar en lista här.

 

Textpaketet

För dig som vill ha text på dina inspelade program finns nu Textpaketet som är ett gratis paket som du beställer till ditt grundpaket under ikonen Butik i din IPTV-box. Detta paket fungerar också om du vill ha text i din Mobil IPTV.

 

Dyrt att surfa utanför EU

Vi vill passa på att påminna alla våra kunder om hur viktigt det är att stänga av dataroamingen på sin mobiltelefon om man befinner sig utanför EU. Surfa endast på WiFi under hela resan. Att ha på dataroamingen när du befinner dig utanför EU kan vara förknippat med väldigt dyra roamingkostnader. Thailand, Turkiet, Ryssland och USA har billigare roamingkostnader 0,15 cent/MB men vi rekommenderar ändå att du kopplar upp dig mot WiFi även i dessa länder.


 

Bättre täckning för Ålcoms 4G+ och 4G-kunder

Ålcom fortsätter sin utbyggnation av 4G+ och 4G på Åland. 4G utbyggnationen kommer att fortgå kontinuerligt men redan idag täcker Ålcom mer än 95% av Ålands befolkning med 4G+ och 4G. Vi har också påbörja tester av 5G – nästa generations mobilnät.

Se vår mastkarta för mer information: Täckningskartor

Tekniken som kommer med 4G+ innebär att två eller flera frekvenser används för att öka kapaciteten i det mobila nätverket. Detta gör att du som kund upplever en fördubblad hastighet och att den högsta teoretiska hastigheten är 300 mbit/sekund.

Genom att göra en satsning på 4G+ erbjuder Ålcom fler av sina kunder att vara uppkopplade samtidigt med hög surfhastighet. Man kan likna det med en digital motorväg som får fler filer och högre hastigheter.

Höga hastigheter är något som efterfrågas från våra kunder och vi är väldigt glada för att kunna erbjuda 4G+ på Åland. Behovet av snabba hastigheter ökar hela tiden och därför är vi den enda operatören på Åland och i Finland som inte stryper hastigheterna för kunderna.

 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ålcoms öppettider

Butiken

Vardagar: 9.00 - 17.00
Lördag: 11.00 - 14.00

Support

Vardagar: 08.30 - 17.30
Lördag: 11.00 - 14.00

Ekonomi & faktura

Vardagar: 9.00 - 16.00

Avvikande öppettider

Kontakta Ålcom

Växel

+358-(0)18-23 500

Support & Spärrtjänst

 +358-(0)18-22 222

Besök oss

Storagatan 6
AX-22 100 Mariehamn