Du är här

Information

Info

Nya kanaler i IPTV Large-paketet

Expressen TV

Nyhetskanal som sänder dygnet runt. Studiosändningar med programledare från klockan 06.00 till klockan 24.00. Expressens egna sändningar varvas med direktsändningar från CNN. KANALPLATS: 60

Dagens Industri TV

Di Tv är tidningen Dagens industris ekonomi-tv-kanal med ekonominyheter och reportage. Följ utvecklingen på de nordiska börserna i real tid. KANALPLATS: 61

Axess TV

Svensk kultur- och kunskapskanal. Här visas program om vetenskap, kultur och samhällsfrågor, men även spelfilmer, klassiska dramer, dokumentärer och svenska program. Sändningarna är begränsade pga upphovsrättsliga skäl. KANALPLATS: 62

NHK World

Direktsända internationella nyheter med japansk och asiatisk tyngdpunkt varvat med reportage och dokumentärer från anrika Japansk public service. KANALPLATS: 76

Kanalerna går också att köpa till i Mix à la carte.

 

Begränsningar i Nelonens kanaldistribution

Nelonen Media har meddelat att de för tillfället inte samtycker till att Nelonen-, Liv-, Jim- samt HERO tv-kanaler sänds i mobil IPTV eller inkluderas i SPIN. Förändringen påverkar Ålcoms samtliga kunder samt även andra leverantörer av Nelonens kanaler. Samtal med Nelonen fortsätter och vi arbetar på att så snart som möjligt nå en överenskommelse med Nelonen gällande SPIN-tjänsten.

 

Dyrt att surfa utanför EU

Vi vill passa på att påminna alla våra kunder om hur viktigt det är att stänga av dataroamingen på sin mobiltelefon om man befinner sig utanför EU. Surfa endast på WiFi under hela resan. Att ha på dataroamingen när du befinner dig utanför EU kan vara förknippat med väldigt dyra roamingkostnader. Thailand, Turkiet, Ryssland och USA har billigare roamingkostnader 0,15 cent/MB men vi rekommenderar ändå att du kopplar upp dig mot WiFi även i dessa länder.

 

Textpaketet

För dig som vill ha text på dina inspelade program finns nu Textpaketet som är ett gratis paket som du beställer till ditt grundpaket under ikonen Butik i din IPTV-box. Detta paket fungerar också om du vill ha text i din Mobil IPTV.

 

Bättre täckning för Ålcoms 4G+ och 4G-kunder

Ålcom fortsätter sin utbyggnation av 4G+ och 4G på Åland. 4G utbyggnationen kommer att fortgå enda till 2019 men redan idag täcker Ålcom mer än 95% av Ålands befolkning med 4G+ och 4G. Målet med byggnationen är att 2019 täcka 99% av den åländska befolkningen. Ålcom har redan tagit nästa steg genom att påbörja tester av 5G – nästa generations mobilnät. 

Se vår mastkarta för mer information: Täckningskartor

Den nya tekniken som kommer med 4G+ innebär att två eller flera frekvenser används för att öka kapaciteten i det mobila nätverket. Detta gör att du som kund upplever en fördubblad hastighet och att den högsta teoretiska hastigheten är 300 mbit/sekund.

Genom att göra en satsning på 4G+ erbjuder Ålcom fler av sina kunder att vara uppkopplade samtidigt med hög surfhastighet. Man kan likna det med en digital motorväg som får fler filer och högre hastigheter.

För att kunna nyttja de nya hastigheterna krävs att din smartphone har stöd för LTE Cat 6. Alla lite dyrare smartphones på smartphonemarknaden har i dag stöd för tekniken. Hela Apple iPhone 6S och 7-serien, LG G4 och G5, Google Nexus 6P, Samsung Galaxy S6- och S7-serien och Sony Xperia Z3+, hela Xperia Z5-serien och Xperia X har bland många andra stöd för LTE-Advanced (4G+). Om du som kund vill veta om just din telefon har stöd för 4G+ kan du besöka Prisjakt.se. Sök där efter din telefon, klicka på egenskaper och leta efter raden kallad 4G LTE. Om din telefon har Cat.6 eller senare är den kompatibel med 4G+.

Höga hastigheter är något som efterfrågas från våra kunder och vi är väldigt glada för att kunna erbjuda 4G+ på Åland. Behovet av snabba hastigheter ökar hela tiden och därför är vi den enda operatören på Åland och i Finland som inte stryper hastigheterna för kunderna.

 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Våra öppettider

Butiken

Vardagar: 09.30 - 17.30
Lördag: 11.00 - 14.00

Support

Vardagar: 08.30 - 17.30
Lördag: 11.00 - 14.00

Ekonomi & faktura

Vardagar: 09.00 - 16.00

Kontakta Ålcom

Växel

+358-(0)18-23 500

Support & Spärrtjänst

 +358-(0)18-22 222

Besök oss

Storagatan 6
AX-22 100 Mariehamn