Tilläggstjänster Dstny Företag

Dstny:s tilläggstjänster öppnar upp avancerad funktionalitet och tilläggsmoduler till växeltjänsten. Skräddarsy lösningen efter just era behov och önskemål.

 

Schemalägg framtida hänvisningar

Lägg in fasta veckomöten eller planerad semester på förhand och låt hänvisningarna synka automatiskt. På så sätt ser telefonister och andra medarbetare om du har ett pågående eller kommande möte inbokat i kalendern. Telefonisten behöver då inte koppla iväg några samtal i ovisshet utan kan ge den som hör av sig rätt information direkt om du är upptagen och när du kan nås igen. De vanligaste hänvisningarna via vår app fungerar perfekt i kombination med kalenderkopplingen.

Läs mer om Kalenderkoppling: 

 

Prenumerera på din drömrapport

Med systemet kan du skapa rapporter som är anpassade för din verksamhet, dina önskemål och behov. Naturligtvis kan du söka fram statistik utifrån önskade parametrar med olika tidsperioder, grupper och användare. Du kan sedan välja att spara dina valda parametrar och låta rapporten skickas automatiskt på utsatta tider till valda personer. Verktyget ger dig helt enkelt kontinuerlig koll på viktig statistik och viktiga nyckeltal.

Läs mer om Raports:

 

En telefon i din dator

Softphone gör både intern och extern kommunikation enklare. Du ser alltid om kollegorna är tillgängliga eller inte och kan på så sätt bemöta de som kontaktar er mycket effektivt och professionellt. De smarta funktionerna stärker det interna samarbetet på företaget och gör vardagen lite enklare och roligare.

Läs mer här Softphone: 

 

När du inte hinner svara själv

Vi svarar i ert namn, enligt ert manus och enligt de instruktioner ni anger. Våra telefonister har tillgång till precis samma information som era medarbetare och samma telefonistgränssnitt som ni själva. Därför ger vi också ett lika effektivt och professionellt bemötande som du själv skulle ha gjort. Vi kan sköta all hantering av era samtal eller en viss del. Oavsett hur behoven ser ut så har vi en lösning

Läs mer om Svarsservice: 

 

Full kontroll på alla svarsgrupper och agenter

Utan riktigt bra information är det svårt att verifiera att man tar rätt beslut kring bemanning och förändringar inom sin kundservice. Att få kontinuerliga rapporter med sammanställningar som visar historiska data är självklart väldigt bra. Men det är precis lika viktigt att kunna se vad som händer här och nu. Genom att kunna se vad som händer i företagets svarsgrupper i realtid kan ni ta fler datadrivna beslut kring vad som krävs för att ta er kundservice till nästa nivå.

Läs mer om Wallboard: