Tilläggstjänster

I tillägg till våra standardlösningar för företag erbjuder vi ett antal tilläggstjänster som du kan läsa om här nedan.

 

Freespot

Vill ditt företag erbjuda fria accesspunkter för era kunder.  Freespot är en tjänst från Ålcom där vi tillhandahåller ett färdigt koncept för trådlösa nätverk i hotell, stugbyar, restauranger och liknande platser. Du kan då erbjuda dina gäster fritt trådlöst Internet utan att själv behöva hantera installation, säkerhet, drift och support.

Freespot kan levereras via fiber, ADSL eller mobilt bredband över hela Åland vilket ger stor flexibilitet och hög prestanda att anpassa tjänsten efter dina gästers Internetbehov.

Tjänsten kräver ingen inloggning eller hantering från din sida. Dina gäster kan kontakta Ålcoms kundtjänst direkt i det fall de vill ha hjälp och instruktioner för hur man använder det trådlösa nätverket.

 

Brandväggar

En brandvägg skyddar ditt nätverk mot obehörigt intrång från Internet ellar andra nätverk och ger dig möjlighet att kontrollera vilken trafik som får passera till och från datorerna i ditt nätverk. Ålcom är återförsäljare av Ciscos brandväggar. Vi hyr också ut vissa modeller och sköter då drift och underhåll av brandväggen, vilket är en bekväm lösning för de kunder som inte har en egen IT-organisation. Cisco Systems har ett brett sortiment av brandväggar för allt från små kontor och distansarbete till riktigt stora brandväggar för tusentals användare.

 

Leasing

Ålcom erbjuder möjligheten att hyra en brandvägg och vi sköter då driften och underhållet av brandväggen, vilket är en bekväm lösning för de kunder som inte har en egen IT-organisation. I hyreskostnaden ingår en timme rutinmässigt underhåll per månad, t.ex när regler ska ändras. Vi uppdaterar också med jämna mellanrum programvaran i brandväggen för att åtgärda eventuella nya säkerhetsproblem.

 

Jour och övervakning

Ålcom har dygnetrunt-övervakning och drift av alla komponenter i tjänsten, inklusive routern som placerats hos kunden. Fel kan anmälas per telefon eller e-post - dygnet runt. Fel avhjälps normalt direkt eller senast inkommande arbetsdag.