Du är här

IPTV fjärrkontroll

Välkommen som kund - IPTV

Välkommen som kund hos oss!

Tack för att du vill vara kund hos Ålcom! Ålcom grundades 1989 och är ålänningarnas egna telekomföretag. Vi introducerade IPTV redan 1996 och vi har sedan dess utvecklat tjänsten för att motsvara ålänningarnas tv behov. Här har vi samlat det mest nödvändiga du behöver veta om våra IPTV-tjänster.

På vår hemsida www.alcom.ax hittar du mer information om våra tjänster, driftinformation och vår prislista. Om du har andra frågor är du givetvis välkommen att höra av dig till vår kundtjänst.

Tom Bengtsson

Verkställande direktör

Ålcom

 

För att komma igång

För att komma igång  behöver du koppla in boxen med nätverkskabel till ditt bredband och med HDMI till din tv (se detaljerade instruktioner i vår användarguide). Därefter knappar du in ditt personliga lösenord på tv-skärmen som du får på mejl eller sms när du beställer IPTV-tjänsten av oss. Sen är det bara att njuta av din nya tv-lösning.

 

Våra tjänster

Mobil IPTV

För 5€/mån (3€/mån för Ål inclusive-kunder) kan du beställa till mobil IPTV. Du kan då titta på läsplatta, mobil och smart-tv, du kan titta på tre enheter samtidigt. (OBS! Smart-tv:n räknas inte som en enhet). Appen går att använda på inom EU och den fungerar på både iOS och Android. För att kunna använda appen måste du ha ett grund IPTV-paket i botten

Du köper själv tjänsten via din IPTV-box under ikonen ”Butik” och knappar in din köpkod. Koden finns på ditt avtal. Du kan också höra av dig till Ålcom så aktiverar vi tjänsten åt dig. Därefter laddar du ner appen från App Store eller Google Play beroende på om du har en Apple produkt eller Android, sök på Ålcom IPTV. Du loggar in med ditt personliga lösen som du får på mejl eller sms. Du kan även se mobil IPTV på din PC genom att surfa in på www.iptv.ax

Spin+

SPIN+ är en tilläggstjänst som du kan köpa till ditt IPTV-abonnemang. Med SPIN+ får du möjligheten att spela in 200 inspelningar som lagras i ditt arkiv upp till ett år. Du kan dessutom pausa och starta om live program och använda dig av serieinspelning vilket medför att du kan spela in samtliga program med samma titel och på samma kanal per automatik tills du själv väljer att avaktivera serieinspelningen

Retv

Med ReTV har du möjlighet att gå tillbaka en vecka i tiden för att se på just det program du vill se. Uppdatering av ReTV biblioteket sker per automatik. Denna tjänst finns inte på alla kanaler pga upphovsrättsliga skäl. Du kan läsa mer om vilka kanaler som har tjänsten aktiverad genom att gå till Meny/Arkiv/ReTV.

Månadens bonuskanal kanalplats 20

På kanalplats 20 visar vi alltid smakprov på en ny spännande kanal som finns i vårt utbud. Kanske hittar du en ny favoritkanal!

Hyra film

Du kan enkelt hyra film på SF Anytime genom att trycka på meny-knappen på fjärrkontrollen. Bläddra sedan med hjälp av fjärrkontrollens pilar fram till rubriken ”Filmer” och tryck sedan på fjärrkontrollens ”OK”- knapp för att komma till filmuthyrningen.

Köp i butiken

Du kan beställa tilläggspaket, tilläggskanaler och tilläggstjänster genom att via huvudmenyn gå till menyn ”Butik”. I undermenyerna kan du bläddra mellan produkterna och läsa mer om vad som ingår samt se priser. Kanalerna och tjänsterna aktiveras direkt.

Mix-a la carte

Mix-a la carte gör att du enkelt kan mixa ihop ditt eget önskepaket enligt alternativen nedan:

Detta är tilläggskanaler och tilläggspaket till någon av våra grundpaket (SMALL, MEDIUM & LARGE). Med Mix a' la carte kan du fritt skapa ditt eget kanalpaket. Välj mellan ytterligare 3, 5 eller 8 kanaler från listan nedan.

Priser:
- 3 kanaler: + 4,95 €/mån (läggs till ditt grundpaket)
- 5 kanaler: + 6,95 €/mån (läggs till ditt grundpaket)
- 8 kanaler: + 8,95 €/mån (läggs till ditt grundpaket)

Retv ingår ej i Mix a la carte, endast för fullpriskanaler

Kundsidan.alcom.ax

På din-kundsida kan du enkelt administrera ditt IPTV-abonnemang, exempelvis pausa eller ändra inställningar. Du kan även se alla dina fakturor och övriga uppgifter. Allt för att göra det så enkelt som möjligt att vara kund hos Ålcom. Du hittar sidan på kundsidan.alcom.ax för att logga in behöver du kundnummer (finns på fakturan) och mobilnummer eller epost.

 

Ål-inclusive

Ål inclusive-kund blir du om du antingen har bredband, mobil och IPTV från oss eller om du har fiber + mobil.

Alla Ål inclusive-kunder har alltid 10% rabatt på samtliga mobilabonnemang hos oss. (Rabatten gäller på EU-abonnemang). Vår spela in tjänst SPIN+ och Mobil-IPTV fås alltid till reducerat pris. Vi släpper kontinuerligt fina erbjudanden för Ål inclusive-kunder och det lönar sig att beställa vårt nyhetsbrev för att följa med.

 

Nyttiga länkar

De vanligaste frågorna hittar du svar på här

www.alcom.ax/privat/kundservice/info/fragor-och-svar-faq/iptv

Manual till IPTV och fjärrkontroll hittar du här:

https://www.alcom.ax/privat/kundservice/iptv/anvandarguider

Våra avtalsvillkor hittar du här

www.alcom.ax/privat/kundservice/info/villkor

Än en gång hjärtligt välkommen till oss och tveka inte att kontakta oss om du har frågor. Du når oss på tel.  22222 eller per e-post support@alcom.ax. Givetvis får du gärna komma och besöka oss på Storagatan 6 om du har några frågor. Vi har öppet vardagar kl 9.30 - 17.30 och lördagar kl 11.00 - 14.00

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ålcoms öppettider

Butiken

Vardagar: 9.00 - 17.00
Lördag: 11.00 - 14.00

Support

Vardagar: 08.30 - 17.30
Lördag: 11.00 - 14.00

Ekonomi & faktura

Vardagar: 9.00 - 16.00

Avvikande öppettider

Kontakta Ålcom

Växel

+358-(0)18-23 500

Support & Spärrtjänst

 +358-(0)18-22 222

Besök oss

Storagatan 6
AX-22 100 Mariehamn