Du är här

Fiber öga

Fiberanslutning

Mer fartfyllt surf med fiber

Fiber är framtidens teknik och ersätter koppar som tidigare har varit standardlösningen för telefoni och bredband på Åland. En fiberkabel består av glasfiber och använder ljus för att transportera data, vilket möjliggör höga överföringshastigheter. Fibersignalen är okänslig för yttre störningar. Via fiber går det alltså att få riktigt snabb nätförbindelse och nätet är förberett för framtida teknik. Dessutom går det att se på TV och ringa vanliga samtal via fiberkabeln. Som fastighetsägare ger en anslutning dig fördelar idag och är samtidigt en investering som står sig i många år framåt. 

Fiberplanerade områden

Mariehamns Telefon och Ålands Telefon arbetar hela tiden med att bygga ut fibernätverket och flera nya bostadsområden är färdigt förberedda för fiberanslutning. Om du bor inom ett område som redan är fiberplanerat får du en enklare och förmånligare anslutning till fibernätet eftersom en stor del av arbetet redan är gjort. Det går också bra att beställa fiberanslutning även om ditt områden inte är planerat. Kontakta ditt telefonbolag eller hör av dig till Ålcom så förmedlar vi dig till rätt kontaktperson.

Hastigheter och kostnader

För fiberanslutning erbjuder Ålcom i nuläget följande hastighetslösningar. Alla fiberabonnemang är anpassade till användning av IPTV även i HD-kvalitet.

Anslutningsavgift är 49,80 € för samtliga abonnemangsformer. Om telefonbolaget installerar anslutningen hemma hos kunden tillkommer arbets- och materialkostnader enligt telefonbolagets prislista. Fibermodem ingår inte i anslutningsavgiften om inte annat anges i avtalet. 

Så här ansluter du dig

För att ansluta din fastighet till fibernätet behöver du teckna ett avtal med Ålcom och ditt telefonbolag. Räkna med att vara ute i god tid med din beställning. Vi behandlar beställningarna i kronologisk ordning. Telefonbolaget sköter sedan nätanslutningen fram till din fastighetsgräns. Tänk på att eventuella installationskostnader kan tillkomma för arbete och material till och inom fastighetsnätet, om fastighetsnätet inte redan är färdigställt för fiberanslutningen.

Beställningsformulär inom Mariehamns Telefons fibernät
Läs mer om fiberanslutning via Ålands telefon; www.altel.ax

Har du frågor?

Har du fler frågor om fiber eller abonnemang kontaktar du Ålcoms kundtjänst, Storagatan 6, tfn 23 500 eller e-post info@alcom.ax

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Våra öppettider

Butiken

Vardagar: 9.30 - 17.30
Lördag: 11.00 - 14.00

Support

Vardagar: 08.30 - 17.30
Lördag: 11.00 - 14.00

Ekonomi & faktura

Vardagar: 9.00 - 16.00

Avvikande öppettider

Kontakta Ålcom

Växel

+358-(0)18-23 500

Support & Spärrtjänst

 +358-(0)18-22 222

Besök oss

Storagatan 6
AX-22 100 Mariehamn