Varför fiber?

Fiber garanterar dig en snabb, kvalitativ och säker bredbandsanslutning, som gör din vardag och fritid lite enklare. Om du och familjen brukar surfa på internet, distansjobba, kolla på tv, streama film, jobba, lyssna på musik, spela spel eller ladda ner tunga filer är fiber något för dig.

En fiberanslutning är en kabel med glasledare, som med hjälp av optiskt ljus och totalreflektion samt avancerad ändutrustning, kan leverera data i mycket höga hastigheter. Denna teknik är utvecklad specifikt för dataöverföring, vilket gör att uppkopplingen blir stabilare och snabbare än med kabel av kopparledare, som främst är utvecklad för telefoni. Fibersignalen är också okänslig för elektroniska störningar.

En investering för framtiden

Bredbandet är idag bärare av en rad viktiga kommunikationstjänster, som internet, tv och telefoni. Varje dag ökar även vårt användande genom bland annat olika musik- och filmtjänster. Därför är det allt viktigare att du har en bredbandslösning som klarar av att hantera det ökade behovet av bredbandskapacitet. Genom att installera fiber gör du dit hus redo för framtidens mest kapacitetskrävande tjänster. Idag går det att få ända upp till 1 Gbit/s, men i framtiden kommer det att gå ännu snabbare.

Fördelar med fiber

  • Ett snabbt och stabilt bredband som klarar av att hela familjen surfar, spelar, streamar och ser på HDTV utan att farten går ner eller att bilden hackar.
  • Du kan jobba hemifrån med sam­ma förutsättningar som på jobbet.
  • Dra nytta av den senaste tekniken och fängslas av TV-sändningar i högsta HD-kvalitet.
  • Stabil uppkoppling med höga hastigheter både upp- och ned koppling.
  • Fiber är inte känslig för störningar från regn, snö eller åskväder.
  • Fiber har enorm kapacitet för dataöverföring.
  • Fiber är framtidssäkert och ökar värdet på din fastighet.

Högre fart och mera stabilitet

Fibernät överför information via ljus istället för via elektroniska sig­naler och ger en stabil hastighet upp till 1000 Mb/s i bägge riktning­ar. Hastigheten är, till skillnad från mobilnätet, alltid samma oavsett hur många i din närhet som surfar, pratar i telefon eller tittar på TV.

Ett stort och pålitligt fibernät

Nu satsar Ålands Telefon och Mariehamns Telefon på framtiden och planerar nya områden för fiber över hela Åland.Med vår erfarenhet och kunskap bygger vi ett högkvalitativt fibernät som gynnar hela Åland, och innebär att vi kan erbjuda den tryggaste helhetslösningen för dig.

Lokal support

Vi erbjuder support i vår butik på Storagatan 6 och via epost och telefon. Vi har erfarna montörer och tekniker som kan rycka ut vid behov. Vi tar ett helhetsansvar för alla våra tjänster och du slipper bli kopplad mellan olika bolag för att lösa dina frågor Allt för att du skall ha en stabil och fungerande tjänst utan krångel och bekymmer. 

JoomlaMan