Mer fartfyllt surf med fiber

fiber 980

Fiber är framtidens teknik och ersätter koppar som tidigare har varit standardlösningen för telefoni och bredband på Åland. En fiberkabel består av en glasfiber och använder ljus för att transportera data. Det gör att den får hög kapacitet och är mycket snabb samt okänslig för yttre störningar. Via fiber går det alltså att få riktigt snabb nätförbindelse och nätet är förberett för framtida teknik. Dessutom går det att se på TV och ringa vanliga samtal via fiberkabeln. Som fastighetsägare ger en anslutning dig fördelar idag och är samtidigt en investering som står sig i många år framåt. 

Fiberplanerade områden

Mariehamns Telefon och Ålands Telefon arbetar hela tiden med att bygga ut fibernätverket och flera nya bostadsområden är färdigt förberedda för fiberanslutning. Om du bor inom ett område som redan är fiberplanerat får du en enklare och förmånligare anslutning till fibernätet eftersom en stor del av arbetet redan är gjort. Men det går också bra att beställa fiberanslutning även om ditt områden inte är planerat. Kontakta ditt telefonbolag eller hör av dig till Ålcom så förmedlar vi dig till rätt kontaktperson.

Hastigheter och kostnader

För fiberanslutning erbjuder Ålcom i nuläget följande hastighetslösningar. S-XL är abonnemang som är anpassade till användning av IPTV även i HD-kvalitet.

 

 Fiberabonnemang  Hastighet   Pris/mån. 
 Bredband XS  2/2 Mbps  21,95€ /mån 
 Bredband S  20/10 Mbps  29,95€ /mån 
 Bredband M  100/20 Mbps  34,95€ /mån 
 Bredband L 100/100 Mbps  39,95€ /mån 
 Bredband XL 1000/1000 Mbps    84,95 € /mån*


*Erbjuds inom vissa områden. Kontakta Ålcom, Ålands Telefon eller Mariehamns Telefon för uppgifter om tillgänglighet i ditt område.

Anslutningsavgift 49,80 € för samtliga abonnemangsformer. För bredband krävs även nätanslutning (49,80 €) till ditt telefonbolag. Om telefonbolaget installerar anslutningen hemma hos kunden tillkommer arbets- och materialkostnader enligt telefonbolagets prislista. Fibermodem ingår inte i anslutningsavgiften.

Så här ansluter du dig

För att ansluta din fastighet till fibernätet behöver du teckna ett avtal med Ålcom och ditt telefonbolag. Räkna med att vara ute i god tid med din beställning. Vi behandlar beställningarna i kronologisk ordning. Telefonbolaget sköter sedan nätanslutningen fram till din fastighetsgräns. Tänk på att eventuella installationskostnader kan tillkomma för arbete och material till och inom fastighetsnätet, om fastighetsnätet inte redan är färdigställt för fiberanslutningen.

Beställningsformulär inom Mariehamns Telefons fibernät
Läs mer på om fiberanslutning via Ålands telefon; www.altel.ax

Har du frågor?

Har du fler frågor om fiber eller abonnemang kontaktar du Ålcoms kundtjänst, Storagatan 6, tfn 23 500 eller e-post This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. 

 Läs mer i vår fiberbroschyr Fiber är framtiden

 

JoomlaMan