Bredband

Bredbandslösningar för företag

Med en fast bredbandsanslutning genom fiber från Ålcom får ditt företag, organisation eller offentlig förvaltning en snabb och driftsäker Internetanslutning med kapacitet för många samtidiga användare.

En full-service tjänst

Fast Internet är en komplett tjänst som kopplar ihop ditt lokala nätverk med Internet via en router eller motsvarande som vi placerar hos er. Tjänsten ger full IP-konnektivitet, och är också ett måste om man själv vill tillhandahålla tjänster direkt på Internet - t.ex. om man vill driva en egen www-server, fil-server eller liknande i sitt nätverk. Fast anslutning ger uppkopplingshastigheter på upp till 30 Mbit/sekund. Till skillnad från ADSL har man samma hastighet i båda riktningar vilket är mer lämpligt för företag. Vid behov kan vi även offerera anslutningar över fiber på  upp till 1 Gbps - om det är av intresse, kontakta oss direkt.

Övervakning

Ålcom erbjuder dygnetrunt-övervakning och drift av alla komponenter i tjänsten, inklusive routern som placerats hos kunden. Fel kan anmälas per telefon, fax eller e-post - dygnet runt. 

Domän och DNS

Vi förmedlar en ansökan om egen domänadress samt tillhandahåller DNS-servrar för era datorer. DNS är en funktion som översätter dator- och domänadresser till IP-nummer för att besökarna ska hitta till er hemsida.

IP-adresser

Ålcom tilldelar ert nät ett tillräckligt antal giltiga IP-adresser och tillhandahåller routing för de adresser vi delat ut. Med ett SLA-avtal tar Ålcom totalansvar för installation, konfigurering, övervakning och drift - 24 timmar i dygnet.

E-post

Varje person i företaget behöver ett e-postkonto med personliga adresser.

Webhotell och hosting

I abonnemanget ingår också månadskostnaden för ett webhotell med eget domännamn, t ex .ax/.fi/.se/.com. På webbhotellet kan företaget smidigt själva lägga upp sina egna hemsidor. Alternativt ingår webplats under www.aland.net/foretag utan extra kostnad. Vi erbjuder även hostinglösningar.

JoomlaMan