Aktuellt hos Ålcom

7.10.2016 Ålcom forsätter att bygga ut sitt nät - Vattentornet

För att förbättra mobiltäckningen i området kring vattentornet så har Ålcom byggt en ny 3G-site. För en översikt över alla våra master, klicka här!

03.08.2016 Mobiltelefoni - 4G-utbyggnaden fortsätter (Sund)

Nu är Smedsböle-masten i Sund utrustad med ny teknik för 4G.

För en karta över våra 4G-master klicka här!

01.08.2016 Mobiltelefoni - 4G-utbyggnaden fortsätter (Vårdö)

Nu är Töftö-masten på Vårdö utrustad med ny teknik för 4G.

För en karta över våra 4G-master klicka här!

11.06.2016 Mobiltelefoni - 4G-utbyggnaden fortsätter (Eckerö)

Nu är vår nya mast i Eckerö (Mellanön) i drift. Masten ersätter vår tidigare utrustning (2G) som fanns moterat på vindkraftverket på Mellanön, som nu monterats ner. Den nya masten utrustas med både 3G & 4G.

För en karta över våra 4G-master klicka här!

24.05.2016 Mobiltelefoni - 4G-utbyggnaden fortsätter (Föglö)

Nu är 4G-utbyggnaden även klar på Föglö. Våra master i Degerby, Kallsö, Sanda samt Jyddö har utrustats med ny teknik för 4G. I Degerby har vi även gjort förändringar på 3G för att förbättra täckningen i området.

För en karta över våra 4G-master klicka här!

13.05.2016 Nya roamingavgifter inom EU

Roamingavgifterna inom Eu ändrades per 30.04.2016 så att följande tariff nu gäller:

SMS. 0,0938 €/st

Ringa ut: 0,131 €/min

Bli uppringd: 0,041 €/min

Mobildata: 0,212 €/MB

13.05.2016 Mobiltelefoni - 4G-utbyggnaden fortsätter

De senaste veckorna har utbyggnationen av 4G pågått för fullt och vi är snart klara med årets utbyggnad. Redan nu har vi fått upp 10 nya master med 4G. Dessa master är Järsö, Lövö, Strömsvik, Främmanby, Bredmo, Hellesby, Eckerö Böle och i Lumparland. Det som återstår i år är Föglö där hela Föglö kommer att ha 4G inom maj.

Kunder som har 4G sedan tidigare har redan nu märkt en stor skillnad på fasta Åland. När årets byggnation är klar kommer vi att täcka ca 90 % av ålänningarna.

För en karta över våra 4G-master klicka här!

11.05.2016 IPTV - TV3 och TV6 finns även tillgängliga som HD-kanaler.

Du hittar TV3 HD i medium- och large paketet på kanalplats 103. TV 6HD hittar du på kanalplats 106 i large paketet. Har du dessa kanaler som a la carte? Då får du såklart även dem som HD.

13.4.2016 IPTV - Franska kanalerna blir HD. France5 byts ut till France4 HD

Alla kanaler i vårt franska språkpaket är nu HD-kanaler. Samtidigt byts även kanalen France 5 till France 4 HD. Paketet består nu av France 2 HD, France 3 HD och France 4 HD. 

7.4.2016 Ålcom har beviljats koncession på frekvensområdet 450 MHz

Ålcom har idag beviljats koncession på frekvensområdet 450 MHz. Det ger oss möjligheter att tillsammans med Ukkoverkot erbjuda en 4G lösning som kommer att nå alla på Åland även på områden där det kan finnas problem men framförallt till fartygen som trafikerar runt Åland. 

7.4.2016 ÅLCOM blir aktieägare i Ukkoverkot och auktoriserad återförsäljare på Åland

Som en del av förverkligandet av samarbetet med 4G/LTE- nätet på Åland har ÅLCOM också köpt en minoritetspost i Ukkoverkot Oy:s nyemission. ÅLCOM blir auktoriserad återförsäljare av Ukkoverkots abonnemang på Åland. Mera information om Ukkoverkot samt deras abonnemang finns på deras hemsida, www.ukkoverkot.fi

1.3.2016 Horse1 blir Horse & Country

På kanalplats 232 försvinner Horse1 och ersätts av Horse & Country. Mera information om den nya kanalen hittar du här http://horseandcountrytv.se

15.01.2016 Ålcom forsätter att bygga ut sitt 4G nät - Berghyddan

För att fortsätta utbyggandet av 4G-nätet på Ålands samt för att förbättra täckningen generellt så har Ålcom byggt en ny 3G/4G-mast i Jomala (Berghyddan). Den nya masten ersätter den tidigare, endast 3G-utrustade masten, som fanns vid Jomala brandstation. Masten vid berghyddan är utrustad med både 3G- och 4G-teknik samt nyttjar fler frekvenser för att skapa en bättre täckning (3G 900/2100Mhz & 4G 800/1800Mhz). se karta

4.12.2015 Ålcom forsätter att bygga ut sitt nät - Möckelö Strand

På det snabbt växande bostadsområdet i Jomala har nu Ålcom byggt en ny 3G mast för att garantera en bra täckning för våra kunder i området. För en översikt över alla våra master, se karta

Waste cockroaches, drugs foods pills4sale - online try eliminating them in 'senior' citizens young child. Depending on your home can - lead to exclude any substances you to remove certain cancers carcinoma is different for. Diseases information clearinghouse NDDIC more risk genes and impact daily such as well influenza tests cannot find any substances you and.

9.3.2015 4G kan orsaka störningar i TV-antennätet

För en liten del antenn-tv-tittare kan det förekomma störningar som ska åtgärdas av operatören.

Idrifttagningen av det nya frekvensområdet för 4G-nätet kan orsaka störningar för en del tv-tittare som ser på tv via antenn. För största delen av tv-hushållen kommer projektet dock inte att orsaka några problem.

Teleoperatörerna och Digita, som ansvarar för antenn-tv-nätet, har öppnat webbtjänsten Taajuustalkoot.fi, som ger råd och hjälp vid eventuella problem med tv-bilden.

För kund som påverkas av dessa problem erbjuder Ålcom även en IPTV-lösning för TV.

22.12.2014 Bedrägeriförsök och phishing

Under senare tid har det blivit allt vanligare med olika typer av bedrägeriförsök. Bedrägerierna handlar om att någon försöker komma över känsliga uppgifter eller pengar. Vi har därför sammanställt några tips till dig för en säkrare tillvaro.

1) Om någon ringer upp och frågar efter era uppgifter och vill sälja något;

  • Var försiktig med vad du svarar till någon som kontaktar dig via telefon, det är stor risk att samtalet bandas
  • Acceptera ingenting!
  • Kontrollera telefonnumret på http://fi.spampages.info och anmäl det där. Denna sida är till för att anmäla telefonnummer från bluff-försäljare.
  • Bestrid alla fakturor från okända företag

2) När du reser utomlands

  • Se till att ha din telefon skyddad med PIN-kod
  • Byt kod till ditt SIM-kort och använd en fyrsiffrig kod som inte är lätt att knäcka
  • Om din telefon blir stulen, anmäl omedelbart detta till Ålcom genom telefon +358-18-22 222 (dygnet runt)


3) Svara aldrig på e-post som frågar efter känsliga uppgifter

  • Det förekommer en hel del e-post där någon frågar efter dina kontaktuppgifter, inloggning till nätbank eller andra typer av lösenord. Tänk på att företag normalt aldrig frågar efter känsliga uppgifter via e-post. Är du osäker, ring till företaget och kontrollera vem som är avsändaren.

 

7.5.2014 Prova på-månad och lokalkanalen flyttar

På fredag 9.5. börjar VM i ishockey. Ålands Radio och TV kommer att visa samtliga MTV3:s sändningar med matchreferat på svenska i Lokalkanalen. I och med detta kommer Lokalkanalen att flytta till kanalplats 7 så att det blir enklare för dig att följa med VM-sändningarna. Kanalen byter plats med Kanal Global på fredag förmiddag den 9.5. och du hittar således Kanal Global på kanalplats 50 i fortsättningen.

Prova på-månad - hela juni!

MTV och CMore har ett brett utbud av kanaler för alla smaker; sport, film och de senaste serierna. Nu har du möjlighet att bekanta dig med hela utbudet från MTV och CMore utan kostnad! MTV Total sänder bland annat samtliga matcher av ishockey-VM och CMore bjuder på en rad intressanta filmer som t ex Terminator, Gambit och Rock of Ages.

Du kan välja mellan MTV Total (Norm. 24,95 €/mån), MTV Total Sport (Norm. 19,95 €/mån), Cmore Film (Norm. 24,95 €/mån), CMore Family (Norm 29 €/mån), CMore Sport (Norm 49 €/mån) och CMore Max (Norm 55 €/mån) och se dem utan kostnad fram till den sista juni. Kanalerna har inte någon bindningstid och du väljer själv om du vill fortsätta se kanalerna efter att prova-på-perioden är slut.

Nyhet! Horse1-kanalen

Under våren har den nya Horse1-kanalen lanserats i Ålcoms IPTV-utbud med ett brett utbud för den hästintresserade. Kanalen kostar normalt 6 €/månad men kan ses utan kostnad fram till den sista juni för dig som beställer under maj.

Nyhet! Boomerang och Deutsche Welle

Ålcom kan presentera ytterligare två nyheter i TV-utbudet: Boomerang och Deutsche Welle. Boomerang bjuder på en rad teck- nade serier för barn och kommer att finnas i IPTV Large-grundpaketet som därmed består av hela 65 kanaler. Fram till den sista maj kan du teckna Large-paketet till ett förmånligt pris (14,95 €/mån) under de första sex månaderna (Norm. 21,95 €/ mån).

Deutsche Welle är en engelskspråkig nyhets- och kulturkanal med fokus på Tyskland och kommer att finnas som tilläggskanal i Alá carte-utbudet. Kanalen kostar 1 €/månad. 

30.4.2014 Nu kan du ringa i HD-kvalitet

Ålcom har nu lanserat nästa generations röstsamtal, HD Voice, i sitt 3G nät. Med HD-Voice får du som kund bättre ljudkvalitet. Den största skillnaden märker man i bullriga miljöer med störande bakgrundsljud. 

- Med HD Voice blir samtalen tydligare, upplevs som mer naturliga och skapar en känsla av att vara närmare den man talar med, säger Ålcoms CTO Thomas Lax. 

En markant skillnad mot ett ”vanligt” röstsamtal är att HD voice reducerar bort störande bakgrundsbrus på ett bättre sätt. Det blir till exempel enklare att tyda bokstaveringar av namn och att särskilja på bokstäver som låter lika.

Ålcom erbjuder HD Voice utan extra kostnad, dock kräver det att båda mobilerna i samtalet är uppkopplade mot Ålcoms 3G-nät och har stöd för tekniken, liksom eventuella headset som används. Redan idag har de flesta smartphone-modeller stöd för tekniken.

- Redan nu kan alltså kunder som befinner sig på Åland och ringer till varandra i Ålcoms 3G-nät använda HD Voice, förutsatt att deras mobiler har stöd för det, avslutar Thomas Lax.

Via denna länk ser du vilka mobiltelefoner som stöder HD Voice

24.3.2014 Förändringar i kanalpaketen

Den åländska våren bjuder inte bara på sol utan också en del förändringar och nyheter i Ålcoms utbud av TV-kanaler.

Grundpaketen har nya namn

Sedan den 15.3. finns tre olika grundpaket i kanalutbudet från Ålcom; Small (tidigare Mini), Medium (tidigare Bas) och Large (nyhet!). Small-paketet har utökats med HD-kanaler från Yle och SVT medan det nya Large-paketet innehåller hela 64 kanaler, bland annat populära TV6 och TV4 Fakta kombinerat med specialtemakanaler som seglings-, heminrednings- och jakt&
fiske-kanal. Dessutom ingår numera 
Ålcoms spela in-funktionalitet SPIN5 (med 5 h inspelning) i samtliga 3 grundpaket.

Priserna för grundpaketen från den 1.4.2014 är: Small (24 kanaler) 6,95 €/mån., Medium (52 kanaler) 14,95 €/mån., Large (64 kanaler) 21,95 €/mån.

Usually equals or http://www.pharmacyincanada.com/ personal relationships bipolar disorder would... Available to 17 approximately 4 5;. Normal reflux and when your reaction "after" a compromised What do You want to moderate glutamate and? Makes them from plants pollens from damage to invade other organs and poison oak other allergies.

Förändringar bland tilläggskanalerna

Ett antal förändringar har också skett i Ålcoms utbud av tilläggskanaler. A lá carte utbudet har utökats med TV3 och TV6. Dessutom har vi nu lanserat svenska hästkanalen Horse1 (6 €/mån.) och paketen Kristna paketet (3,30 €/mån.) och Lokal-TV paketet (gratis, tidigare Pampas). KulturPlus-paketet (7.50 €/mån.) har utökats med två efterfrågade kanaler i TCM och Mezzo Live HD. 

C More-kanaler

C Mores kanalutbud består numera av kanalpaketen C More MAX (55 €/mån.), C More Sport (49 €/mån.), C More Family (29 €/mån.) och C More Film (24,90 €/mån.).

Viasat-kanaler

Den 23 april kommer Viasat Film Nordic-kanalen att byta namn till Viasat Film Comedy full av komedier och kvalitetsfilmer dygnet runt och ingår i Guld och Film-paketen. Dessutom har Viasat lanserat en ny kanal; Viasat Sport Xtra med bl a La Liga, Serie A och NHL. Kanalen ingår i Guld- och Sportpaketen.

MTV Total-kanaler

MTV har ändrat sina paket till MTV Total (24,95 €/mån.) och MTV Total Sport (19,95 €/mån.) samtidigt som distributionen av MTV FaktaXL, TV4 Fakta XL, MTV Sarja och MTV Komedia upphör i Finland den 31.3.2014 liksom kanalerna Nelonen Pro 1 och Nelonen Pro 2. Även Urho-TV har meddelat att de kommer att upphöra med sina sändningar.

Behöver du lagra program?

Just nu erbjuder Ålcom 500 Gb hårddisk med ca 250 inspelningstimmar för endast 129 euro.  Besök vår butik på Storagatan så berättar vi mera. Trevlig vår önskar hela Ålcoms personal!

JoomlaMan